Vrijdag 21 juni 2019 is het weer internationale Yoga dag. Een dag die gelijk valt met de zonnewende, de zon zijn hoogste punt bereikt en we de langste dag vieren. De overgang ook naar de warme zomer en maximale energie (Yang). Maar ook de omslag naar het langzaam weer naar binnen keren van de natuur, dier en mens. De dagen worden langzaam weer korter en komt er meer en meer Yin energie.

Samen met praktijk Chinese Geneeskunde en Acupunctuur Nijmegen Paula Holtzer van www.evenwichtigleven.nl organiseren wij op 21 juni 2019 a.s. een midzomeravond bijeenkomst rondom meditatie en yoga. Aansluitend is er een gezellig samenzijn waar we onder het genot van een drankje en muziek de overgang vieren.

Voor wie?

Voor iedereen die het leuk vindt om samen met ons de zonnewende te vieren.
Je hoeft geen ervaring met mediteren of Yoga te hebben. Na afloop is er een drankje en kunnen we van de zomerse temperaturen genieten op het terras. Speel je een muziekinstrument, neem die dan vooral mee. Gezellig.

Yin Yoga

Op deze avond zullen we een rustige vorm van Yoga beoefenen en hoef je geen ervaring te hebben. Iedereen kan en mag meedoen. De verschillende houdingen zullen rondom de zomer, de zonnewende en je hartsverlangens worden opgebouwd.

Het mooie aan het beoefenen van deze vorm van Yin Yoga is dat het je op een beheerste manier (opnieuw) leert kennis maken met je lichaam. Naast het leren te herkennen wat het je te vertellen heeft, leert het je ook het te beheersen en te accepteren. De verschillende houdingen zijn slechts een klein deel van de gehele Yoga beleving. Het vraagt ook om zelfbeheersing, focus, concentratie, observatie, doorzettingsvermogen en biedt het je de mogelijkheid om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden. Het enige wat je mee mag nemen, is een yoga matje of een groot badlaken.

Programma

  • 19.30  inloop
  • 20.00 Chinese meditatie: de Hemelse kringloop en afstemmen op hartsverlangens
  • 21.00  Yoga
  • 22.00  mantra zingen voor de liefhebbers
  • 22.15  Afterparty: Muziek en een drankje op het terras

Locatie

De bijkomst vindt plaats in Centrum de Vuurvlieg aan de Tweede Oude Heselaan 179a in Nijmegen en is slechts 7 min. lopend verwijderd van Nijmegen Centraal Station.

Inschrijven

De kosten voor deze bijeenkomst incl. drankje en versnaperingen bedragen € 18,50 en u kunt zich inschrijen voor deze bijeenkomst via deze link . Graag tot ziens.