Beste yogi,

De schoolvakanties zijn weer voorbij en wordt het al weer vroeger donker. Volgende week zondagavond 8 september 19:00 uur is het weer zover en gaan we weer van start met een nieuw seizoen Yin Yoga lessen in het Cordium te Nijmegen.

Belangrijkste wijzigingen:

  • Nieuwe aanvangstijden gemengde groep
  • Opstart van een nieuwe ‘men-only’ mannen groep
  • Proeflessen op 15 en 29 september

We hopen natuurlijk dat je vol mooie zomerervaringen en nieuwe energie weer aan de slag kunt gaan. Misschien heb je nieuwe voornemens of heb je ondanks de extra vrije tijd niet de gehoopte fitheid gekregen. Dan is nu je kans om de draad weer op te pakken om je lichaam en geest weer nader tot elkaar te brengen.

Nog steeds op de vertrouwde locatie in het Cordium ‘Centrum voor Groei en Ontwikkeling’ en waar het nog steeds op de zondagavonden gratis parkeren is.

We gaan weer van start met het nieuwe yoga seizen bij Yoga Studio Zensing.

Gewijzigde aanvangstijden

Met ingang van dit seizoen is er een nieuwe groep gestart en daarom zullen de aanvangstijden zich iets wijzigen:

  • Yin Yoga gemengde groep van 19:00 – 20:15 uur
  • Yin Yoga mannen groep van 20:45 – 22:00 uur

Waarom starten met een aparte mannen groep?

Nieuw dit jaar is de start van een aparte mannen groep.

Was Yoga in de laatste decennia meer iets voor vrouwen. Nu beoefenen ook steeds meer mannen yoga en wordt yoga ook door het bedrijfsleven ingezien dat het onderhouden van lichaam en geest net zo belangrijk is als een gezond lichaam. Vaak zien we dat er meer geld wordt uitgegeven aan het onderhoud van de auto als aan het lichaam en of geest. Vandaar dat initiatief.

Sommige mannen komen omdat ze met nek- en of rugklachten zijn doorverwezen door een huisarts, fysiotherapeut, waar anderen yoga zien als belangrijke aanvulling op andere sporten die zij beoefenen. Zo kunnen hardlopers of wielrenners baat hebben bij yoga en meditatie en helpt yoga krachtsporters om soepel te blijven.

Dat er ook steeds meer wetenschappelijk bewijs komt voor de geestelijke effecten van yoga, trekt nuchtere, zakelijke mannen mogelijk over de streep. Een aan Harvard verbonden onderzoeker, Sara Lazar, concludeerde op basis van MRI-onderzoek dat na meditatie in de hippocampus en amygdala veranderingen te zien waren die kunnen verklaren waarom yogi minder last hadden van bijvoorbeeld stress, depressie en angst en zich beter konden focussen.

Het taboe op yoga is bij mannen nog niet helemaal weg, is er nog enige scepticisme omtrent de verschillende houdingen maar we zien steeds vaker mannen die praktisch en down-to-earth en zich vol overgave in zichzelf keren. Vandaar ook een aparte mannen groep waar mannen onder elkaar kunnen zijn en om banden met elkaar aan te gaan.

Aanmelden

Heb jij ook interesse in het bijwonen van deze speciale Yin Yoga lessen voor mannen, meldt je dan aan voor één van de gratis oefenlessen op 15 en 29 september a.s. via onderstaande link.

Aanmelden

Yin Yoga heeft absoluut voordelen, je krijgt er een geweldige souplesse and vitaliteit voor terug, maar de essentie van Yin Yoga is de innerlijke zoektocht. Je yogamatje als mentale spiegel.