Integrale Holistische Massage

Holistische massage is een massage die voortkomt uit de holistische visie dat alles met elkaar verbonden is. Zo ook lichaam en geest.
Je lichaam wordt dan ook gezien als een spiegel van jezelf. Het lichaam spiegelt niet alleen maar past zich ook aan en beweegt mee. Het draagt je levensverhaal in zich mee en drukt dat uit. Dit zie je bv. terug in je lichaamshouding, je manier van bewegen, het verloop van je ademhaling en de wijze van aanspannen in lastige situaties. Voor jouw wellicht voelbaar in een hoge spierspanning en steeds terugkomende pijn in je nek, schouders en onderrug. Mogelijk zijn er in je kinderjaren lastige situaties geweest waar jij met de mogelijkheden die je als kind had mee omgegaan bent.

Maar welke boodschap wil je lichaam je nu eigenlijk vertellen? En nog belangrijker, ben jij bereidt ernaar te luisteren?

Door met jou als mens als geheel te werken kan heelwording en bewustwording tot stand komen en je diepste verlangen zichtbaar worden.

Wanneer er op fysiek, mentaal of emotioneel niveau iets uit balans is geraakt, vertaalt dat zich door naar het lichaam. Het lichaam wordt belast, de doorstroming wordt gestremd en kunnen er allerlei vreemde klachten ontstaan. Op sommige plekken zal er teveel energie (warme plekken) zijn, wat resulteert in blokkades, klachten of pijn. Op andere plekken zal te weinig energie (koude plekken) aanwezig zijn, wat zich uit als slapte, leegte of vermoeidheid.

Het lichaam houd de score bij en vergeet niets.

Intakegesprek

We beginnen met een intakegesprek waarin we jouw vraag (of klacht) uitdiepen. We vormen een beeld van de elementen in jouw leven die hierin een rol spelen. Ook hoor ik graag wat jouw verwachting of doel van de massage is, wat je ermee wil bereiken. Misschien heb je zelf nog vragen dan kun je die vanzelfsprekend stellen.

Inmasseren: tijd om te ontspannen

Bij aanvang van de massage ligt het accent op ontspanning. Je lichaam kan wennen aan de aanraking, gedachten mogen langzaam zakken. Hiermee kun je met je aandacht helemaal in het moment komen.

Massage: tijd om te verdiepen

Vervolgens brengen we de aandacht naar een plek in jouw lijf waar je je in wil verdiepen. Vaak blijkt al uit het intakegesprek welke plek dat is omdat je daar spanning voelt in het dagelijks leven. Zijn er geen spanningen voelbaar dan komt er vanzelf een plek in de aanraking naar boven die aandacht wil. Op die plek kijken we waar precies voor jou ’lading’ voelbaar is. Je merkt dat je lichaam op deze plek reageert.

Vanaf die plek verkennen we de diepere lagen in je lichaam (de verschillende bindweefsellagen). We zoeken de laag op waarin de spanning voor jou goed waar te nemen is. Zo kun je de spanning verkennen. Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van wat er nodig is.

Zelfonderzoek

Een holistische massage is altijd een verkenning, een ontdekkingstocht. Ik kan waarnemen wat er gebeurt in het moment, maar de betekenis hiervan ligt in jou. Daarom zal ik je altijd stimuleren om zelf op onderzoek uit te gaan. Waar te nemen in jezelf wat er gebeurt en dit toe te laten in je lijf, met je aandacht naar die plek te gaan, in je ademhaling en in je beleving. Aanwezig te blijven. Te voelen wat er nodig is om een volgende stap te zetten in je proces. Ik help je daarbij. Door te observeren, te spiegelen, je te begeleiden, te coachen of je te laten in rust en stilt, maar nog steeds aanwezig.

Het is jouw leven, jouw proces. Door zelf het onderzoek aan te gaan, zul je vaardiger worden in het luisteren naar jezelf. Waardoor je buiten de massagesessies om steviger in je leven staat en niet afhankelijk wordt van iemand anders om goed voor jezelf te kunnen zorgen. En om vrede in jezelf te vinden.

Fysiek

Voor iedereen die 3 maanden of langer hinder ondervindt van bv. pijn in de onderrug, de nek en of de schouders ondervindt, kan dit wijzen op onderliggende patronen en emoties die het lichaam gevangen houden. Heb je een lichamelijke klacht die maar blijft zeuren of opspelen? Dan kan ik je tijdens een massage uitdagen om het denken in fysieke oorzaken en (medische) verklaringen van buitenaf los te laten.

Fysieke klacht

Fysieke klacht

Dit is voor veel mensen lastig, zeker wanneer je al van alles hebt gedaan om de klacht aan te pakken of medisch te laten onderzoeken. Vaak heb je al van alles gedaan om de klacht aan te pakken of medisch te laten onderzoeken.

Het kan helpen je open te stellen voor vragen als “Wat maakt dat ik gevoelig ben voor deze klacht? Waarom krijgt het juist vat op mij?”. Onderzoek eens nieuwsgierig het deel van jouw lichaam dat zich verzet of dat aangeeft dat het teveel gedragen of opgevangen heeft.

Integrale holistische massage is geen vervanging voor een medische behandeling, maar kan je helpen patronen te doorbreken die je systeem hebben verzwakt of zelfs uitgeput.

Emotioneel

Ervaar je emoties die moeilijk te hanteren zijn? Voelt het alsof de emotie soms de overhand neemt waardoor je zelf niet meer aan het roer staat? Of ervaar je in jezelf een sterke emotie of een gevoel in jezelf ervaren zonder dat je daarvoor een aanleiding kunt ontdekken. De emotie lijkt als een sluier aanwezig te zijn in je leven. Misschien voel je je wat afgevlakt of is er weinig ruimte om andere gevoelens te ervaren. Je kunt dan proberen de emotie die je dwarszit te onderdrukken, omdat je jezelf er niet in wilt verliezen. Dit kost vaak veel energie en is op de lange termijn onhoudbaar waardoor het juist leidt tot een uitbarsting of zelfondermijning.

Emoties onderzoeken

Emoties onderzoeken

Oorspronkelijk is een emotie bedoeld als belangrijk signaal van binnenuit, zodat je ernaar kunt handelen ten behoeve van je welzijn. In de huidige maatschappij is de taal van de emotie op de achtergrond geraakt. Maar de emotionele lading in jou zit er niet voor niets. Ze vertegenwoordigt onderdrukte verlangens, weggestopte kwetsbaarheden. Door je open te stellen voor je gevoelens, ze met je bewustzijn te omgeven, verdiep je je in wat er binnen in jou leeft. Wanneer je voor jezelf contact maakt op een manier die goed en veilig voelt, krijg je inzicht in wat er leeft in jou. Dit helpt je om je vanuit authenticiteit en in harmonie met jezelf op te stellen in je dagelijks leven.

Mentale klachten

Piekeren kost veel energie en piekergedachten kunnen zorgen voor flinke spanningen in jezelf. Als je vaak piekert, wordt het steeds lastiger om hiermee te stoppen. Mogelijk heb je een sterke neiging om de controle te willen houden. Of pieker je niet zozeer maar heb je juist last van ondermijnende gedachten of overtuigingen?

Fysieke klachten

Mentale klachten

Schuldgevoel en schaamte kunnen hierin een rol spelen. Ergens is er een gevoel ontstaan dat je verantwoordelijk bent voor iets dat niet goed gegaan is en wat mogelijk veel leed veroorzaakt heeft of sterk afgekeurd werd. Het gevolg daarvan is dat je jezelf beperkt of zelfs steeds opnieuw de schuld geeft en boete doet.

Door het piekeren of de ondermijnende gedachten en de spanning die dit met zich meebrengt, kun je niet vrij en onbevangen in het leven staan. De uitdaging is dan om uit je hoofd te komen. Daar ligt de oplossing niet, anders had je deze immers al gevonden. Op zo’n moment kun je met holistische massage afstand nemen van je (bewuste) denken en onderzoeken wat je onbewust wilt vermijden. De massage brengt je naar je gevoel. Door deze beweging van denken naar voelen ontstaat er een ander perspectief.

De behandeling is erop gericht om samen in een veilige bedding de klacht(en) te onderzoeken, toe te laten en te integreren in het lichaam. De behandeling duurt ca. 75 – 90 min. afhankelijk of er voorafgaand een intakegesprek gepland is. Afhankelijk van de klacht(en) kan het zijn dat er twee tot vier extra behandelingen nodig zijn. Per behandeling bedragen de kosten € 67,50 en deze kunt u contant afrekenen of via iDeal via de Online tool wanneer u de behandeling boekt.

Voor de behandeling is het fijn als u twee grote badhanddoeken mee neemt.

Praktijkgegevens

Therapeutencentrum
Tooropstraat 43
6813 KS  Arnhem (GLD)

Openbaar vervoer
Via het Centraal Station Arnhem neemt u stadsbus lijn 9 richting Schaarsbergen. Uitstappen halte Ruisdaelstraat waarna het nog ca. 5 minuten lopen is naar de Tooropstraat.

Eigen vervoer – auto
Kom je met de auto dan is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid direct voor het gebouw. Stel uw navigatie in op Tooropstraat 41.

Wachtkamer
Neem alvast plaats op de gang op één van de stoelen, ik haal je daar op voor je afspraak.

De ervaringen op dit moment zijn dat na ca. 3 – 5 behandelingen de client weer contact kan maken met wat zich heeft vastgezet en zo weer naar het bewuste kan worden gebracht. Na 1-2 behandelingen zien we al dat het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk begint te doen. Alsof er een nieuwe start gemaakt kan worden en oude patronen losgelaten kunnen worden.

De pijn of de emotie waar we liever voor weglopen, wordt in een veilige bedding onderzocht, naar het bewuste worden gebracht en weer opgenomen in het geheel.

De mens is een wandelend boek aan ervaringen, worden meegedragen in het lichaam en maken tot wie we zijn of omgaan met de zaken van het leven.

Maak direct online een afspraak

Maak direct online een afspraak