Waarom een Holistische massage

Een Holistische massage is geschikt voor diegene die zich open willen stellen voor zijn of haar innerlijk proces. Aanleiding hiervoor kunnen aanhoudende of steeds terugkerende fysieke klachten maar ook door de jaren heen opgebouwde mentale/emotionele spanningen zijn. Maar ook als je de behoefte voelt om meer inzicht te krijgen in uitdagingen of steeds weer terugkerende patronen en/of situaties in je leven.

Dit is voor veel mensen lastig, zeker wanneer je al van alles hebt gedaan om de klacht aan te pakken of medisch laten onderzoeken.

Je kunt de holistische massage op 2 manieren insteken:
– Enerzijds open, zonder specifieke vraag of doelstelling. We werken dan met wat we bij je tegenkomen en is zeer intuïtief. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je in je verleden jezelf hebt moeten doorgronden en in het nu in contact wil blijven met jezelf. Holistische massage is dan een manier om dit contact van tijd tot tijd actief op te zoeken. Tijdens de massage daal je af in jezelf en ontdek je wat daar leeft en aandacht nodig heeft.

– Anderzijds kun je de holistische massage concreet insteken met een vraag, situatie of probleem. Bijvoorbeeld als je steeds in aanhoudende of terugkerende situaties verzeild raakt. Denk aan een fysieke klacht, moeilijke emoties, gedrag dat je wilt veranderen, piekeren (mentaal) of een zingevingsvraagstuk.

Fysieke klacht

Fysieke klacht

Heb je een lichamelijke klacht die blijft zeuren of opspelen? Dan kan ik je tijdens een massage uitdagen om het denken in fysieke oorzaken en (medische) verklaringen van buitenaf los te laten. Dit is voor veel mensen lastig, zeker wanneer …

Lees Meer …

Emoties onderzoeken

Emoties onderzoeken

Ervaar je emoties die moeilijk te hanteren zijn? Voelt het alsof de emotie soms de overhand neemt waardoor je zelf niet meer aan het roer staat? Je kunt dit op verschillende manieren ervaren. Bijvoorbeeld wanneer je telkens op dezelfde manier wordt geraakt (verdrietig, gefrustreerd, boos, angstig) in contacten of in het contact met een specifiek persoon. Het lukt je niet om uit dit patroon te stappen. Het kan voelen alsof de ander jou dit aandoet en je een machteloos gevoel geven.

Gedrag veranderen

Menselijk gedrag veranderen

Hoezeer je ook je best doet, je krijgt het niet voor elkaar om minder jaloers/bazig/overbezorgd/betrokken/grenzeloos enz. te zijn. Als je dit ervaart, heb je al een belangrijke stap gezet. Je bent je namelijk al bewust van je eigen gedrag en je hebt het lef om dit te erkennen. Desondanks gebeurt er iets waardoor je toch steeds vervalt in je vertrouwde gedrag. En doordat je je er bewust van bent, voelt het extra ongemakkelijk.

Lees Meer …

Mentale klachten

Fysieke klachten

Piekeren kost veel energie en piekergedachten kunnen zorgen voor flinke spanningen in jezelf. Als je vaak piekert, wordt het steeds lastiger om hiermee te stoppen. Mogelijk heb je een sterke neiging om de controle te willen houden. Of pieker je niet zozeer maar heb je juist last van ondermijnende gedachten of overtuigingen?

Schuldgevoel en schaamte kunnen hierin een rol spelen. Ergens is er een gevoel ontstaan dat je verantwoordelijk bent voor iets dat niet goed gegaan is en wat mogelijk veel leed veroorzaakt heeft of sterk afgekeurd werd. Het gevolg daarvan is dat je jezelf beperkt of zelfs steeds opnieuw boete doet.

Door het piekeren of de ondermijnende gedachten en de spanning die dit met zich meebrengt, kun je niet vrij en onbevangen in het leven staan. De uitdaging is dan om uit je hoofd te komen. Daar ligt de oplossing niet, anders had je deze immers al gevonden. Op zo’n moment kun je met holistische massage afstand nemen van je (bewuste) denken en onderzoeken wat je onbewust wilt vermijden. De massage brengt je naar je gevoel. Door deze beweging van denken naar voelen ontstaat er een ander perspectief.

Wat is mijn zingeving

Zingeving

Ervaar je gevoelens als: “Mijn huidige leven klopt niet met wat ik van binnen voel, ik voel de wens om het anders te doen”. Of “Ik voel de behoefte om een bijdrage te leveren aan iets dat groter is dan ikzelf, maar ik kan er de vinger niet op leggen”. Dan kunnen we deze thema’s centraal stellen tijdens een massage.

Je mag je leven zien als een afspiegeling van jezelf. Wat klopt er of leeft er nog niet in jou? Meestal is dit geen kwestie van (iets) doen maar van zijn. Dichter bij jezelf zijn. Jezelf ten diepste leren kennen en jezelf ten volste zijn. Dit geeft je leven vorm.

Staat jouw specifieke vraag of situatie er niet bij?
Neem gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden of plan een gratis kennismakingsgesprek.