Over Zensing

Een aantal jaren geleden zat ik samen met een hele goede lieve vriendin op de bank te brainstormen over een bedrijfsnaam om mijn activiteiten rondom yoga, coaching en massage samen te brengen. Het moest raakvlakken hebben met het weer opnieuw beleven van je gevoelsleven, met je huid, je smaak, je geur, je gehoor, je intuïtie etc. maar ook de verbinding leggen met yoga en het Boeddhisme. Als in één flits riep zij ‘Zensing’ en na een korte check op het internet of deze domeinnaam al in gebruik was, deze snel geclaimd.

Missie & Visie

Visie:

Elke interactie met de mensen om ons heen, met de dieren, met de natuur vormt

Missie:

Over mij

Praktijk Zensing Elst

Praktijk Zensing Elst

Mijn naam is Coert van den Enk en net als ieder ander kind was ik in mijn jeugd mij niet bewust van bepaalde familie-systemen en dynamieken in mijn directe omgeving. Vele jaren later en met hulp van verschillende praatgroepen, trainingen en therapieën kom je er dan achter welk een enorme impact dit gehad heeft en hoe dit je gevormd heeft. Om de pijn en/of het verdriet maar niet te hoeven voelen, bescherm je jezelf hiertegen en dan is er niets handiger dan keihard te werken, een druk sociaal leven op te bouwen, je vol te storten op het beoefenen van een sport al dan niet in combinatie met bepaalde substanties. Op een gegeven moment was ik volledig afgesloten van mijn gevoel en zat ik alleen nog maar in mijn hoofd en in het mentale, in het denken.

Er vond voor mij een verschuiving plaats van voornamelijk mentaal (denk)werk …. naar werk vanuit het gevoel ondersteund door het verstand. Spannend, want voelen betekent ook je kwetsbaar opstellen en dat vraagt om moed! Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat hoe meer je je kwetsbaar opstelt en open stelt, hoe meer je het leven toelaat. En wanneer je het leven kunt accepteren in al zijn vormen en verschijningen dat je als mens groeit en daarmee ook de kracht in jezelf groeit. Een mooie drijfveer om je eigen pad te verkennen!

Dan komt op een gegeven moment het besef dat je je eigen wereld creëert op basis van je gedachten, gevoelens en illusies die elkaar bevestigen. Je handelt vanuit deze principes en waarheden en creëert daarmee ook je eigen toekomst. Het beoefenen en doceren van yin-yoga en o.a. de opleiding tot integraal holistisch massagetherapeut, hebben mij gebracht waar ik nu sta. Onderweg, naar het beter begrijpen wie ik daadwerkelijk in de kern ben. Dit ook van mijzelf mag zijn, vol compassie en liefde voor mijzelf. Vanuit dit mededogen behandel ik mensen en dat iedereen, zonder oordeel een gelijkwaardige plek op de aarde verdient.

Opleiding Integraal Holistisch Massagetherapeut

Integrale massage is een massage die gebruik maakt van zowel westerse- als oosterse massagetechnieken en daarbij uitgaat van een holistisch mensbeeld. Lichaam en Geest zijn één. Je bent meer dan alleen je fysieke lichaam en is onlosmakelijk verbonden met je mentale, emotionele en spirituele welzijn. Het één kan niet zonder het ander en een verstoring in het ene, leidt ongetwijfeld tot een onbalans in één van de andere gebieden.

Ik geniet van mijn opleiding* tot holistisch massagetherapeut en kijk uit naar het tweede ‘holistische’ jaar. In het eerste jaar maakte ik kennis met de bijzondere wijze van het benaderen van blokkades en issues via verschillende massagetechnieken. Mocht ook zelf ervaren hoe bij mij het zelfhelende vermogen werd aangesproken. Dit gebeurt alleen als er een veilige bedding is, er respect en vertrouwen is tussen de masseur en client en dat alles er mag zijn en mag worden toegelaten.

*Ik volg de 2-jarige HBO opleiding Integraal Holistisch Massagetherapeut bij Positive Touch in Brummen en zit inmiddels in het tweede en tevens laatste jaar van deze door het KTNO en BATC erkend opleiding.

Zensing zoekt kandidaten

Dat betekend dat ik in ‘holistische tweede jaar’ vooral meters moet maken. Ik zoek dan ook kandidaten die samen met mij het tweede jaar willen aangaan. Deze start in oktober 2021 en loopt tot ca. juli 2022. In deze periode mag ik ook een scriptie een behandelplan uitwerken op een door mij te kiezen onderwerp en deze in de praktijk brengen. Mocht je hieraan mee willen werken en samen met dit commitment zou willen aangaan, dan nodig ik je graag uit om een keer af te spreken. Het betekend in ieder geval dat je wilt werken aan je bewustwording, je innerlijke ontwikkeling en je wilt ontdekken wie je in de kern van je zijn werkelijk bent.