Algemeen

Dat yoga goed voor je is, weten de meeste mensen vaak wel. Maar wat doet het volgen van yoga lessen nu precies met je? Het mooie aan yoga is dat je op een beheerste manier alles in je lichaam aan het werk zet. Je leert je lichaam kennen, beheersen en accepteren. Je laat je bij yoga niet leiden door je ego door jezelf te vergelijken met anderen, maar bent volledig gericht op je eigen oefening. Als je aan yoga doet, luister je naar je lichaam. Je ‘voelt’ wat het jou te vertellen heeft.

Yogahoudingen maken je lichaam leniger en krachtiger. Ook leer je je lichaam beter kennen door bewust te worden van de signalen die het geeft. Om je te kunnen ontwikkelen in je houdingen vraagt yoga, naast fysieke oefening, onder meer om zelfbeheersing, concentratie, ontspanning en innerlijke rust. De wijze waarop je de houdingen uitvoert, vertelt dan ook veel over je geestelijke gesteldheid.

Als we weer een innerlijke connectie beginnen te voelen met de behoeften van ons lichaam, dan ontstaat er een gloednieuw vermogen om op een warme liefdevolle manier van het zelf te gaan houden. We ervaren een nieuwe mate van echtheid in de zorg voor onszelf, waardoor onze aandacht wordt gericht op onze gezondheid, ons dieet, onze energie en de manier waarop we onze tijd indelen. Deze verbeterde zorg voor het zelf komt spontane en natuurlijke wijze tot stand, niet omdat het ‘moet’. We zijn in staat om een onmiddellijk en intrinsiek plezier te ervaren aan zelfzorg.

Proef les

Via de rooster pagina kun je je voor de desbetreffende yoga les aanmelden en vervolgens inschrijven door op de knop ‘Boek nu” te klikken. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar een reserveringssitevan Yoga Studio Zensing. Hier kun je een proefles t.w.v. € 8,- afnemen.
Regelmatig zijn er lessen die geheel gratis zijn en voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast kan het zijn dat je een voucher hebt gekregen van één van mijn goede vrienden en kennissen.
Deze kun je dan meenemen naar de les en aan mij afgeven. Graag wel even vooraf aanmelden en inschrijven voor één les.
Dit om teleurstellingen te voorkomen bij overboeking. Alvast bedankt en hopelijk tot snel.

Eerste les

De eerste (proef)-les is altijd een beetje spannend. Dit hoeft echter niet. Het is mijn taak om een veilige en vertrouwde omgeving neer te zetten waarin je kunt ontspannen en je kunt overgeven aan het moment en de verschillende houdingen. Bij Yin Yoga is het ook niet zo dat je je meet aan diegene die naast je ligt. Integendeel, je hebt de focus op jezelf gericht. Wat doet de houding met. Wat gebeurd er met je ademhaling. Mag en lukt het je om je over te geven aan het moment en los te laten.

Na afloop van de eerste les, weet je meestal al wel of deze vorm van yoga iets voor je gaat doen.

Wat anderen zeggen

De proefles bij Coert was uitermate prettig en heb het als zeer rustig en ontspannen ervaren. Met duidelijke aanwijzingen voor mij als beginner. Wat mij het meeste heeft geraakt is dat ik geen druk heb ervaren in het ‘goed’ moeten doen van de verschillende houdingen. In mijn eigen tempo, zonder vergelijk de oefeningen op mijn eigen manier kunnen doen. En dat eigenlijk wel heel erg oké.

Judith Hopster, 28 februari 2019

De proefles die ik bij Coert heb bijgewoond was een mooie ervaring. Coert nam voldoende tijd, is duidelijk in zijn uitleg weet een fijne sfeer te creëren. De kaarsen, de muziek maken het geheel af. Dank je wel Coert

Johan Nijenhuis, 15 februari 2019

Coert is heel relaxt in zijn manier van doen en heeft een fijne stem, waardoor ik de proefles als zeer ontspannen heb ervaren.

Chris de Geus, 3 maart 2019

Aan het eind van de proefles bindweefsel yoga viel ik bijna in slaap. Zo ontspannen en relaxed heb ik mij lang niet gevoeld.
Dus ja ik ga zeker terugkomen.

Janita de Meij, 28 februari 2019

Naast het feit dat er een fijne sfeer heerste tijdens mijn proefles, is het gevoel mijn eigen lichaam weer te hervinden mij het meest bijgebleven. Met één woord heerlijk en de tijd vloog om.

Ellen de Boode, 28 februari 2019

Lekker ontspannend en in de begeleiding naar de verschillende houdingen ‘niet te veel’ en niet te weinig’ gepraat. Precies goed en voelde mij heerlijk ontspannen na afloop. Ik kom zeker terug.

Marco Groen, 28 februari 2019

Heb een proefles bij Coert mogen ervaren en na een warm welkom, voelde ik mij al snel op mijn gemak. Coert weet een veilige sfeer te creëren, waardoor ik meer in staat was te ontspannen en de verschillende houdingen te voelen. Ik ga zeker terugkomen.

Henk Lammers, 3 maart 2019

Een goede uitleg van de verschillende houdingen, rustig gesproken en de openingsmeditatie met de zee, de golven en schelpjes werkten bij mij heel erg goed. Gewoon fijn!

Ellen Maasen - van Hest, 15 februari 2019

Ik heb bij Coert zijn eerste proefles mogen meemaken en heb het als zeer prettig ervaren. Een fijne mooie geleide visualisatie en prima.

Thea Aarts, 15 februari 2019

Ik voelde mij welkom en heb de gehele les als zeer ontspannen ervaren. Fijn ook dat een ieder op zijn eigen manier mee kon doen, zonder dat je ergens aan moet voldoen of dat er naar elkaar gekeken wordt. Top!

Cathelijn Brouwers, 3 maart 2019

Ik heb begin maart bij Coert een proefles Bindweefsel yoga gevolgd en na een rustige uitleg wat we gingen doen, weet Coert een prettige rustgevende sfeer te creëren. Gaf goede aanwijzingen om in- en uit de verschillende houdingen te komen.

Renéé Faassen, 3 maart 2019

Coert heeft een fijne warme stem, is rustig en duidelijk in zijn uitleg en weet een ontspannen sfeer (met geurkaarsen en muziek) neer te zetten. Bijzonder attent na afloop door thee en worteltaart te serveren. Ik zou het zeker aanraden en ervaar nu al verschil in mijn lichaam.

Liesbeth Bouwman, 3 maart 2019