Mannencirkel Arnhem

Bij mannencirkel Arnhem draait alles rondom verbinding en is het juist de ervaring van verbinding die ons verlangen naar een werkelijk leven bevredigt. Onze grootste wens is te voelen dat we leven. Voorbij aan het stoere en macho gedrag wat ervan ons verwacht wordt of waarin we zijn opgegroeid. Het tempo van de huidige maatschappij zorgt er voor dat we niet meer stilstaan wat ons beweegt of raakt.

We vluchten weg in een combinatie van bv. hard werken, gamen, social media, telefoon, fanatiek sporten, seksualiteit of in allerlei verslavingen zoals roken, drugs en alcohol. Met alle gevolgen van eenzaamheid, depressie en burn-out tot gevolg. Dat je daar niet alleen in bent staat echt als een paal boven water. Helaas.

Delen is helen en dat is precies wat mannencirkel Arnhem voor staat. Vanuit een veilige besloten omgeving en binnen de regels van de groep kwetsbaar mogen zijn en op zoek gaan naar je ware zelf zonder het oordeel te voelen van je omgeving. Voorbij aan het masker en de muur die je wellicht om je heen hebt opgetrokken.

Voor wie

Mannencirkel Arnhem is er voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en zich bewust is van het feit dat er meer is dan alleen maar werken en je gebonden voelen door je omgeving of door je eigen denkbeelden en illusies. Dus als jij het lastig vindt om je gevoelens te uiten, je kwetsbaar op te stellen en doorgaans vanuit je hoofd leeft i.p.v. vanuit je lijf, maak dan gerust een afspraak voor een initiële kennismaking of bel mij op 06-42705890.

De groep bestaat maximaal uit 12 man (excl. mijzelf) en dit maakt het mogelijk dat iedereen zijn ruimte kan pakken en dat in te brengen wat bij hem speelt. Vanaf het najaar 2024 start er een tweede nieuwe groep, dus mocht je interesse hebben maak dan gerust een kennismakingsafspraak. Wie weet tot snel.

Dus het antwoord op de vraag voor wie een mannencirkel de juiste plek is, dan is dat vrij simpel. Elke man of hij nu vader, zoon of opa is en wil werken aan zijn ontwikkeling en bewustwording.

Wat doen we

Laat mij in het kort uitleggen wat we doen. We komen drie tot vier wekelijks op de dinsdagavonden bij elkaar. We delen met elkaar wat er op dat moment bij jou speelt en waar je wellicht tegen aan loopt. De andere mannen luisteren naar je en indien jij gezegd hebt wat je wilde zeggen, is er ruimte om vragen te stellen. Dit alles zonder afwijzing of oordeel. De onderwerpen zijn doorgaans heel divers en kun je hierbij denken aan relationele zaken rondom je ouders, partner of kinderen. Maar ook zaken als geboorte of verlies of een dreigende scheiding of ontslag of faillissement. Zaken die over het algemeen zorgen voor veel stress. Het lucht letterlijk op wanneer je zaken hierin kunt delen en uit kunt spreken. Soms helpt het je de zaken ook vanuit een ander perspectief te zien. Je die emoties kwijt kunt die je zoveel energie kosten om ze niet te laten zien.

Je hoeft het nl. niet allemaal alleen te doen en delen is wat dat betreft echt helen. Dit houdt in dat wij met elkaar zullen lachen, maar ook samen zullen huilen en verdrietig zijn. Datgene wat ingebracht wordt raakt doorgaans een ieder die aanwezig is. Is het niet direct, dan wel in de dagen of weken erna. Zo leren we van en met elkaar. Feit is in ieder geval dat je gedurende de tijd dat je in de groep actief bent,  je jezelf steeds beter leert kennen en erkennen. Antwoorden krijgt wat echt belangrijk voor je is en waar je verlangen echt ligt. Naast het met elkaar in verbinding gaan en alles wat daarbij komt kijken, is er ook ruimte en aandacht voor ‘ontspannende’ activiteiten.

Denk hierbij bv. aan speciale thema avonden rondom vitaliteit en ademhaling of organiseren we een activiteit waarbij we met z’n allen boksen of een zweethut sessie in gaan. Of als afsluiting van het zomerseizoen een ijsbad nemen. In ieder geval iets waar je je man zijn weer door voelt stromen en beweging komt in je lijf. Deelname is natuurlijk vrijwillig.

Waarom eigenlijk

Misschien herken jij het wel dat je soms heftiger en emotioneler reageert op hoe iets tegen je gezegd wordt dan de boodschap zelf. De manier waarop doet pijn! Dat je het lastig vind om langdurige intieme relaties aan te gaan en dit patroon zich keer op keer herhaald. Alsof je iets te leren hebt. Of dat je niet goed weet wat je echt nodig hebt of het lastig vind om te mogen ontvangen. Onbewust misschien het gevoel hebt dat je het niet waard bent of niet verdient. Of dat je het lastig vindt om je grens aan te geven of om ‘nee’ te zeggen, wat misschien voortkomt uit de angst voor verlies van een dierbare. Of heb je het gevoel dat je het allemaal alleen moet doen en je op niemand kunt vertrouwen en van daaruit altijd de controle moet hebben. Overal is ruimte voor en mag er zijn.

Waar precies

Waar we in eerste instantie op het landgoed ‘De Sterrenberg’ bij elkaar kwamen is de groep inmiddels gegroeid en is de ruimte te klein om je eigen ruimte in te nemen en/of bepaalde activiteiten te doen. Vanaf april 2023 komen we dan ook samen in Wijkcentrum de Beijer.
Een mooie gezellige locatie en voldoende ruimte voor ‘mannendingen’.

Adres mannencirkel:
Willem Beijerstraat 13,
6823 EW Arnhem

Let op: Adres kennismaking mannencirkel:
Tooropstraat 43 (rechterzijde gebouw trap op)
1ste verdieping, dan rechts einde gang (helaas geen lift)
6813 KS  Arnhem (GLD)

Stel je navigatie in op Tooropstraat 41, Arnhem
Het is gelegen tussen de Bakenbergseweg, de Amsterdamseweg en de Jacob Marislaan en prima bereikbaar.
Via het Centraal Station Arnhem neem je stadsbus lijn 9 richting Schaarsbergen.
Uitstappen halte Ruisdaelstraat waarna het nog ca. 5 minuten lopen is naar de Tooropstraat.

Kom je met eigen vervoer dan is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid direct voor het gebouw.

Wanneer

Het jaar bestaat uit een twee- of drie-tal cycli en komen we om de drie tot vier weken op de dinsdagavonden bij elkaar. Inloop is iets voor zeven uur en starten we met bv. een korte openingsmeditatie, dans, yoga- of ademhalingsoefening. Vervolgens starten we met de verdere invulling van de avond. We ronden meestal zingend af zo rond een uur of 22:00 uur. 

Najaar 2024:

Groep Alpha:

Data Cyclus 2 2024: 17 september, 15 oktober, 12 november en 10 december

Groep Bravo:

Data Cyclus 2 2024: 24 september, 22 oktober, 19 november en 17 december

Voorjaar 2024:

Data Cyclus 1 2024: 9 januari 2024, 6 februari 2024, 5 maart 2024, 2 april 2024, 7 mei 2024, 28 mei 2024 en 25 juni 2024

Data Cyclus 1 2023: 7 en 21 februari, 7 en 21 maarten 4 april

Data Cyclus 2 2023: 18 april, 2, 16 en 30 mei, 13 en 27 juni en 11 juli

Data Cyclus 3 2023: 5 september, 3, 14 en 28 november en 12 december

Wat zijn de kosten

De kosten per avond bedragen € 15,- incl. koffie/thee en koekjes. Mocht je gedurende een cyclus willen instromen dan kan dat bij de start van een nieuwe cyclus. Zodra de groep uit maximaal 12 personen (excl. mijzelf) bestaat, kun je op een wachtlijst komen te staan en zodra er dan een plaats vrijkomt, neem ik contact met je op. Dan stroom je aan het begin van een nieuwe cyclus in. Daarnaast bestaat er een kans dat ik een tweede groep start. Dus wie weet.